Tietoa Google Ads -markkinoinnista
Google Ads on hakukonejätti Googlen tarjoama markkinointialusta, jonka avulla yritykset voivat mainostaa tuotteita ja palveluita Googlen-hakukoneen yhteydessä sekä muualla Internetissä.
Jo vuosien ajan Google Ads on lunastanut paikkansa yhtenä digimarkkinoinnin tärkeimmistä ja keskeisimmistä työkaluista. Google Ads -markkinoinnin etuina on sen monipuolisuus sekä mahdollisuudet seurata markkinoinnin tehokkuutta hyvinkin tarkasti. Tästä syystä se on erittäin suosittu ja hyväksi havaittu markkinointimenetelmä yritysten tarpeisiin toimialasta, tuotteista ja palveluista riippumatta.
Google Ads on samalla myös suurin digitaalinen mainostaja. Google Ads on täten luonnollisesti myös Googlen ylivoimaisesti suurin tulonlähde. Kannattaa kuitenkin huomioida, että vaikka Google tekee tähtitieteellisiä voittoja mainostajien rahalla, ei se tarkoita sitä että rahalle ei saisi vastinetta. Ihmiset nimittäin käyttävät Googlen mainospalveluita juuri siitä syystä että oikein tehtynä mainonta myös toimii.
Alunperin alusta tunnettiin nimellä Google AdWords, mutta vuonna 2018 Google ilmoitti palvelun uudeksi nimeksi simppelisti Google Ads. Palvelu myös kehittyy jatkuvasti ja sen käyttöön tulee säännöllisesti uusia ominaisuuksia. Perusperiaatteeltaan Google Adsin keskeiset toiminnot ovat kuitenkin olleet pitkälti samanlaisia läpi vuosien ja pääpaino mainonnassa on hakumainoksissa ja Displaymainoksissa.
Google Ads kampanjatyypit
Google Ads -mainosalusta tarjoaa monipuoliset työkalut erilaisten mainostyyppien ja menetelmien käyttöön. Yleisimmät kampanjatyypit ovat Googlen Hakukampanjat sekä perinteisemmät bannerimainokset, eli Display-kampanjat Googlen Display-verkostossa.
Google-mainoksia voidaan esittää videomuodossa esimerkiksi Youtubessa ja muualla tähän tarkoitukseen sopivilla verkkosivustoilla. Shopping-kampanjat ovat hyviä verkkokauppojen tuotteiden esittelyyn. Lisäksi on olemassa paikallisia kampanjoita, joilla yritys voi saada näkyvyyttä esimerkiksi Goglen kartalla sekä Maksimitulokset -kampanja, joka pyrkii yhdistelemään erilaisia kampanjatyyppejä tilanteen mukaan.
Google Ads Hakusanamainonta – Hakukampanjat (Search Ads)
Googlen Hakukonemainonta on yleisesti ehkäpä kaikkein tehokkain digimarkkinoinnin muoto, jonka toiminta perustuu Googlen hakutulosten yhteydessä esitettäviin mainoksiin. Koska mainosten sisältö pyritään määrittelemään tehtyjä hakuja vastaavaksi, on tällöin mainonnan osuvuus tällöin myös äärimmäisen tarkkaa.
Asiaa voisi verrata esimerkiksi perinteiseen lehtimainokseen, johon hinausliikkeen edustaja hankkii yritykselle mainospaikan. Kun lehti lopulta julkaistaan, mainos löytyy sieltä jostain sivulta alanurkasta muiden mainosten keskeltä. Eli kuten arvata saattaa, äärimmäisen harva lehden lukija kiinnittää huomiota mainoksiin eikä tämäkään mainos hyvin suurella todennäköisyydellä kiinnosta juuri kyseistä lukijaa. Ja vaikka kiinnostaisikin, hän todennäköisesti jatkaa lehden lukemista ja unohtaa mainoksen.
Jos taas sama hinausliike mainostaa Googlen hakukoneessa, on asetelmat aivan erilaiset. Mainos nimittäin näytetään sopivalle kohteelle vasta kun sellainen löytyy, kuten vaikka kun potentiaalisen asiakkaan auto on hyytynyt tien varteen. Tällöin hän kirjoittaa kännykällään Googleen esimerkiksi “hinauspalvelu”, jolloin hinausliikkeen mainos voidaan laukaista näkyville. Tällöin orgaaniset hakutulokset jäävät alapuolelle ja käyttäjä ei voi olla näkemättä mainoksia.
Mikäli mainosten tekstit ja kohdennukset ovat toteutettu riittävän laadukkaasti, hakukoneen käyttäjä voi hyvinkin suurella todennäköisyydellä valita hinausliikkeen mainoksen ja ostaa palvelun kyseiseltä yritykseltä. Etenkin silloin jos asialla on kiire ja käyttäjä haluaa ratkaisun ongelmaansa välittömästi.
Mainokselle on voitu myös määrittää esimerkiksi tietty alueellinen sijainti, jolloin mainos näkyy vain silloin kuin käyttäjä on fyysisesti hinausliikkeen palvelualueella. Alueellinen rajaaminen tuo ensinnäkin säästöjä siinä ettei mainoksia näytetä turhaan väärissä paikoissa, mutta luonnollisesti auttaa myös löytämään potentiaalisimmat asiakkaat.
Mainoksen näyttämisen ehtona voi olla myös esimerkiksi mobiililaite ja toimintokehoitteena olla soittaminen hinausliikkeen päivystysnumeroon. Tällöin käyttäjä saattaa soittaa hinausliikkeen palvelunumeroon suoraan mainoksen kautta, jolloin käyttäjä saa avun ongelmaansa mahdollisimman nopeasti.
Eli Googlen hakumainonnassa on kyse pitkälle viedystä kysynnän ja tarjonnan kohtaamisesta. Mainostettavia asioita ei tyrkytetä kenellekkään ulkopuolisille, vaan niitä pyritään näyttämään silloin, kun niille on aidosti tarvetta.
Esimerkkinä toiminut hinausliike on vain yksi tapa Googlen hakumainonnan mahdollisuuksista, sillä hakumainontaa käyttävät lukemattomat yritykset täysin erilaisten asioiden mainostamiseen. Kyseessä voikin olla periaatteessa mikä tahansa palvelu, tuote tai aihealue. Eli jos haluat tavoittaa kohderyhmiä, jotka etsivät aktiivisesti jotain asiaa, on Googlen hakumainonta todennäköisesti tähän se kaikkein tehokkain menetelmä.
Google Ads -hakumainosten sijoitus ja laatupisteet
Google pyrkii tarjoamaan rahalle vastinetta ja antaa kaikille tasapuoliset mahdollisuudet näkyvä verkossa. Google on nimittäin tehnyt siinä mielessä nerokkaan toimintamallin hakumainosten laskutukseen, missä asiakas maksaa loppupelissä tuloksista eikä niinkään mainosten näkymisestä. Jos joku näkee mainoksesi, mutta ei toimi mainoksen suhteen halutulla tavalla, ei mainoksen näyttäminen myöskään maksa sinulle mitään. Toisin sanoen Google pyrkii näyttämään ihmisille sellaisia mainoksia, mihin he reagoivat. Tällöin mainosnäyttö ei synny sen perusteella kuka maksaa siitä eniten, vaan siitä kenen mainos on Googlen mielestä sopivin kuhunkin tilanteeseen.
Hakumainoksia näytetään hakutulosten yläpuolella yleensä 1-4 kpl ja ensimmäiseksi päässyt saa yleensä eniten klikkauksia. Parhaan position taas saa se mainostaja, joka on Googlen mielestä parhaiten osuva mainos kuhunkin tilanteeseen. Parhaita paikkoja ei siis voi ostaa rahalla, vaan mainosten laadulla ja osuvuudella.
Display-kampanjat, eli mainostaminen Googlen mainosverkostossa
Google Ads Display -kampanjat tarkoittavat periaatteessa jo vuosikymmenet Internetissä nähtävää bannerimainontaa, mutta sillä erolla että Googlen omistaman datan avulla mainoksista voidaan saada harvinaisen osuvia. Usein saatetaan ajatella ettei mainokset netissä kiinnosta ketään, mutta oikealla tavalla kohdalle osuessaan ne kyllä voivat kiinnostaa.
Googlen mainosverkko (Display Network) pitää sisällään Googlen omistamien palveluiden lisksi jopa satoja miljoonia erilaisia verkkosivuja, sovelluksia sekä muita paikkoja joissa Display-mainoksia voidaan esittää. Täten eri toimialoihin ja tilanteisiin liittyvistä mainosten esityspaikoista ei varmasti tule pulaa. Tosin vaikka sivustoja on olemassa valtava määrä, ei mainostaja voi varsinaisesti valita tarkasti millä sivustoilla juuri hänen mainoksia näytetään, vaan nämä määräytyvät enemmänkin Googlen omien kriteerien mukaan. Näkymiseen voi kuitenkin merkittävästi vaikuttaa oikenlaisella kohdentamisella. Mainosten näkyvyyttä voi kuitenkin rajoittaa näkymästä tietyillä verkkosivustoilla tai sovelluksissa.
Mainosverkon toiminta perustuu Googlen ja mainosverkkoon kuuluvan verkkosivuston omistajan väliseen sopimukseen, jossa verkkosivuston omistaja saa osuutensa mainosnäyttöihin perustuvasta tuotosta. Googlen mainosverkkoon kuuluminen voikin tuoda hyviä lisätuloja laadukkaiden ja runsaasti liikennettä tavoittavien sivustojen omistajille ja toisaalta juuri tällaisissa paikoissa on parhaat mahdollisuudet mainostaa. Tämä onkin tietyllä tapaa ihan toimiva symbioosi mainostajan, mainospalvelun sekä mainospaikan omistajan kesken.
Displaymainokset ovat erityisen hyviä brandin tunnettuuden lisäämisessä sekä etenkin uudelleenmarkkinoinnissa, jossa mainoksia pyritään näyttämään sellaisille kohdeyleisöille, ketkä ovat osoittaneet kiinnostusta mainostettavaa tuotetta tai palvelua kohtaan.
Displaymainonnan tehokkuutta miettiessä on hyvä ymmärtää mitä mainonnalla loppupelissä halutaan saavuttaa. Jos esimerkiksi tuotemerkille halutaan vain saada paljon näkyvyyttä, voi mainonnan mittarina toimia mainosten näyttökerrat. Jos taas kyse on kontreettisemmasta tavoitteesta kuten myynnistä tai kontaktien löytämisestä, on mainonnan mittaamisessa syytä keskittyä erilaisten konversioiden hankkimiseen. Tällöin halutulle konversiolle voidaan myös selvittää rahamääräinen arvo, jota vasten mainonnan tehokkuutta on helpompi arvioida.
Google Ads -mainonnan kohdentaminen
Mainos näytetään sopivalle kohteelle, kun kriteerit tälle on sopivat. Tämä edellyttää ennen kaikkea että mainonnan kohteena oleva henkilö profiloituu riittävän tarkasti ennalta määriteltyjen kohdennusasetusten sisään ja että mainoksen laatu sekä hintatarjous päihittää mahdollisesti samassa tilanteessa mainostavan kilpailijan vastaavan mainoksen.
Hakusananamainonnan ja Displaymainonnan kohdentamisessa käytetään periaatteessa ihan samaa logiikkaa, mutta kohdentamisen painotus on vaan erilaisissa asioissa. Hakusanamainonnassa kohdentaminen on ennen kaikkea kiinni niissä termeissä mitä käyttäjien odotetaan Googlen hakukoneella haetattavan. Mukana voi kuitenkin olla myös muita kriteereitä ja mainoksia voidaan näyttää tarvitaessa myös laajemmalla spektrillä mitä varsinaiset ennalta määritellyt avainsanat ovat.
Displaymainonnassa kohdentaminen on taas peruslähtökohtaisesti paljon laajempaa ja usein myös paljon ympäripyöreämpää, sillä kohdennusasetuksista harvoin löytyy valmiiksi riittävän tarkkoja määrityksiä osuvuuden maksimoimiseksi. Osuvuuteen voidaan kuitenkin vaikuttaa paljonkin, etenkin jos mainotili on asetettu keräämään esimerkiksi markkinointilistoja mainonnan kohteena olevan verkkosivuston liikenteen pohjalta.
Google Ads -mainonnan kohdistustavat
Google-mainonnan tehokkuus piilee Googlen keräämässä datassa, jonka pohjalta tämä pystyy profiloimaan ja suodattamaan käyttäjiä, mainostajia tai mainosten näkymispaikkoja käyttötarpeesta riippuen. Eli kun jossain Internetissä tietyt kriteerit täyttävä henkilö käyttää Googlen hakukonetta tai vierailee Googlen mainosverkkoon kuuluvalla sivustolla, Googlen algotritmit etsivät salamannopeasti eri mainostajien joukosta juuri sillä hetkellä tähän parhaiten sopivan mainoksen ja esittää sen kohteelle. Mainonnan kohteena ollut henkilö ei välttämättä edes tiedosta että hänelle näytettiin juuri erittäin monimutkaisten prosessien kautta hänelle juuri häntä varten valikoitunut mainos.
Mikäli näytettävä mainos on riittävän kiinnostava, ajankohtainen ja osuva, käyttäjä kiinnittää siihen myös todennäköisemmin huomionsa. Jos käyttäjä on esimerkiksi “ilmaissut“ epäsuorasti Googlelle etsivänsä juuri tietynlaista päähinettä, joka sitten ilmestyy kuin tilauksesta hänen silmiensä eteen mainoksen muodossa, on hyvin todennäköistä että henkilö tällöin myös klikkaa mainosta ja tätä kautta päätyy hankkimaan itselleen samaisen päähineen.
Jos ja kun näin tapahtuu, voidaan sanoa mainonnan onnistuneen. Eli kuluttaja ja tuote löysivät toisensa tavalla, jossa taustalla toimiva mainostaja saa mainosbudjetilleen myös aitoa vastinetta. Mainostamisesta hyötyivät luonnollisesti myös Google sekä mahdollisesti myös mainosverkkoon kuuluvan verkkosivuston omistaja, mikäli mainostus tapahtui tätä kautta.
On kuitenkin ensiarvoisen tärkeää huomioida, että Googlelle kyllä kelpaa raha, mutta mainosten näkyminen ei vielä itsessään takaa mainostajalle tuloksia. Eli vaikka kohdeyleisö näkee mainoksen, ei se välttämättä herätä kiinnostusta tai ole jollain muulla tavalla riittävän osuva. Tästä syystä mainonnan kohdentamiseen perehtyminen on avainasemassa mainonnan tehokkuutta arvioitaessa. Tällöin puheenaiheeksi nousevat mainonnan erilaiset kohdistustavat, joiden pohjalta mainonnan osuvuutta pyritään säätämään.
Google Ads -yleisöt
Yksi ehkä tehokkaimmista Google-mainonnan kohdistustavoista on erilaisten yleisöjen käyttö. Google Ads -pitää sisällään muutamia automaattisesti luotuja yleisöjä, joiden data pohjautuu mainonnan käytöstä kertyneisiin havaintoihin. Yleisöjä on mahdollista luoda myös itse, jotka voidaan määritellä pohjautumaan erilaisiin kiinnostuksen kohteisiin, aihepiireihin, tapahtumiin ja demografisiin tietoihin.
Usein mainostilille voidaan tuoda myös mainostettavan verkkosivun dataa esimerkiksi Google Analytics -sovelluksen kautta. Oman verkkosivuston kävijät ovatkin usein jo valmiiksi todella laadukasta materiaalia myös mainoskäyttöön, etenkin jos verkkosivuston aihealue ja käyttäjäkunta on riittävän yksilöllistä.
Verkkosivuston käyttäjädatasta on mahdollista jalostaa myös tarkempia yleisöryhmiä, kuten vaikka tietyillä alasivuilla vierailleet käyttäjät tai vaikkapa verkkokaupan maksutapahtuman kesken jättäneet käyttäjät. Mikäli tällaista dataa olisi riittävästi saatavilla, voidaan esimerkiksi verkkokauppa-ostoksen keskeen jättäneille henkilöille näyttää räätälöityjä mainoksia, millä heitä voidaan houkutella tekemään ostoksensa loppuun. On nimittäin huomattavasti helpompaa saada tällainen käyttäjä ostamaan jotain, kuin yrittää löytää jostain kokonaan uusi.
Ongelma yleisöjen käytössä on kuitenkin se, että yksilönsuojaa varten yleisöt eivät voi olla liian tarkkoja tai pieniä. Täten etenkin verkkosivujen kautta muodostettavaa yleisöä varten tarvitaan dataa vähintää tuhannesta eri käyttäjästä. Mikäli vaatimuksia ei saada täytettyä, voidaan yleisöjä myös yhdistellä. Tällainen tilanne voisi olla esimerkiksi verkkosivujen käyttäjistä muodostettu yleisö, johon liitetään mukaan samankaltaisia yleisöjä Googlen muusta datasta. Tällöin yleisö-data ei ole niin tarkasti profiloitua, mutta ainakin käytettävissä.
Yleisöjä voidaan muodostaa myös käyttämällä esimerkiksi erilaisia asiakaslistoja, sovellusanalytiikkaa, Youtuben dataa ja niin edelleen. Yleensä yleisöt kuitenkin muodostuvat verkkosivujen ja mainostilin keräämästä datasta sekä omista määrityksistä ja yhdistelmistä.
Google Ads -sijoittelut
Sijoittelut ovat etenkin Displaymainonnassa oleellinen asia. Sijoitteluiden avulla mainostaja voi vaikuttaa siihen missä hän toivoisi mainoksia näytettävän. Esimerkkinä voidaan käyttää autoharrastajien suosimaa foorumia, jonka yhteydessä olisi loogista näyttää vaikkapa autojen varaosia myyvän verkkokaupan mainoksia. Toisaalta taas saman varaosaliikkeen mainokset tuskin toimivat kovin hyvin kosmetiikasta ja kauneudesta kertovan blogin yhteydessä. Kun kohdeyleisö ja mainospaikan teema osuvat hyvin yhteen, on luonnollista että tällöin mainonta toimii myös tehokkaammin.
Tyypillisiä sijoitteluita ovat päätasolla esimerkiksi Googlen mainosverkkoon kuuluvat verkkosivustot, sovellukset sekä YouTube, joista jokainen pitää sisällään lukemattoman määrän erilaisia mainosten näyttämispaikkoja aihealueiden mukaan. Googlen mainostili ei kuitenkaan itsessään tarjoa mitään työkalua missä voisi suoraan valita tiettyjä verkkosivuja, sovelluksia tai vaikkapa YouTube-kanavia missä mainoksia olisi mahdollista näyttää.
Sijoitteluista etenkin verkkosivut ovat Displaymainonnassa oleellinen juttu, koska yleensä tietyt verkkosivut tavoittavat todennäköisemmin halutut kohdeyleisöt ruudun toisessa päästä, kun taas YouTubea ja viihdesovelluksia käyttävät usein lapset vanhempiensa laitteilla. Eli vaikka Google-tiliä käyttävä laite olisi Googlen mukaan juuri sopiva mainonnan kohde, ei tämä välttämättä ymmärrä kuka laitetta kulloinkin käyttää, jolloin mainosnäytöt menevät tavallaan hukkaan.
Google ei julkisesti missään myöskään kerro mitkä verkkosivustot kuuluu sen hallinnoimaan mainosverkkoon. Mainosverkkoon kuuluvia sivustoja voi kuitenkin yrittää selvittää etsimällä sivustoja missä Googlemainoksia näkyy ja mainostilin kautta takaperoisesti myös siten, että käy läpi paikkoja missä omia mainoksia on näytetty. Kun dataa ja kokemusta sijoitteluista kertyy, voi pakaa pyrkiä pitämään riittävän tiukkana omia tarpeita vastaavaksi.
Google Ads -avainsanat
Avainsanat ovat etenkin hakumainonnassa keskeinen juttu, mutta niitä voidaan hyödyntää myös Display-mainonnassa. Kohdentamisella voidaan määritellä millä termeillä hakumainos voidaan laukaista näkyviin esimerkiksi Googlehaun yhteydessä tia vastaavasti näyttää Display-mainontaa sellaisille kohdeyleisöille ketkä tekevät vastaavia hakuja tai ovat muuten osoittaneet kiinnostuksensa avainsanoihin liittyviä asioita kohtaan.
Google ymmärtää päivä päivältä yhä paremmin erilaisten sisältöjen ja avainsanojen merkityksiä, jonka myötä mainonnalla voidaan tavoittaa hyvinkin erilaisia hakuja tekeviä kohdeyleisöjä. Tässä on kuitenkin ongelmana etenkin se, että mikäli avainsanojen annetaan toimia liian löyhästi, johtaa tämä helposti myös mainonnan tehokkuuden vähenemiseen ja tätä kautta rahan tuhlaamiseen. Tällöin käytettyjen avainsanojen näyttämisherkkyyteen voi vaikuttaa tietyillä merkintätavoilla.
Avainsanat toimivatkin parhaiten, kun ne on ennalta määritelty toimimaan riittävän tiukasti, mutta ei niin tiukasti että on mahdollista missata hyviä tilaisuuksia erilaisten synonyymien tai kirjoitusasun vuoksi. Esimerkiksi jos avainsanana toimii vaikkapa termi “painitossut”, niin mainosta ei ole ehkä viisasta näyttää sellaiselle henkilölle kuka etsii tavallisia tossuja. Toisaalta mikäli kohdennus ei ole kuitenkaan liian tiukkaa, mainos voisi näyttäytyä kuitenkin myös vaikka hakuterminä olisi “painikengät” jne… Eli avainsanojan eri merkintätavoilla voidaan vaikuttaa siihen kuinka tiukasti tai löysästi Google päättää näyttää mainoksia erilaisten hakujen yhteydessä.
Avainsanojen yhteydessä on mahdollista määritellä myös niin sanottuja negatiivisia avainsanoja, joiden avulla voidaan rajoittaa mainosten näkymistä tietyissä tilanteissa. Eli jos jos avainsanana on edelleen “painikengät”, niin mainostaja voisi halutessaan asettaa vaikkapa termin “käytetyt painikengät” negatiiviseksi avainsanaksi, jolloin mainos ei näy juuri tämän haun yhteydessä. Tämä siksi, jos mainostaja on todennut ettei käytetyn tavaran etsijä ole todennäköisesti valmis ostamaan uusia vastaavia tuotteita.
Demografiset tiedot
Demografisilla kohdennuksilla voidaan vaikuttaa siihen muutamiin kohdeyleisön henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten ikään, sukupuoleen sekä vanhemmuuteen. Joissain maissa on käytössä myös kotitalouden talouteen liittyviä asetuksia, mutta näitä ei ole saatavilla suomessa.
Demografisia tietoja on hyvä käyttää, jos varmasti tietää että sukupuolella on merkitystä mainonnan osuvuuden perusteella. Tällainen esimerkki voisi olla esimerkiksi vain naisille tarkoitettu kuntosali, jolloin uutta kuntosalia etsivät miehet eivät ole varsinaisesti kohderyhmää. Iän mukaan taas voisi arvioida kiinnostusta esimerkiksi nuorisomuotia tai vaikkapa videopelaamista koskevaa mainontaa kohtaan. Yli 65 vuotiaat esimerkiksi harvoin ostavat Hip Hop-teemaisia vaatteita, mutta toisaalta saattaisivat olla kiinnostuneita esimerkiksi ikäihmisille suunnatusta liikuntaharrastuksesta.
Demografisia tietoja käytettäessä on hyvä huomioida että Google ei lähellekään aina tiedä potentiaalisten käyttäjien Demografisia tietoja, jolloin valittavana on myös tuntematon -vaihtoehto. Alkuun voi olla myös hyvä pitää demografiset kohdennukset sopivan laajana ja kerätä näihin perustuvaa tietoa mainonnan kuluessa, jonka pohjalta on taas helpompi päätellä mitkä näistä ryhmistä toimivat mainontana kannalta parhaiten.
Google Ads -mainosten sijainti
Sijainnilla on suuri merkitys etenkin niiden mainostajien kohdalla, joiden toiminta on paikallisesti keskittynyttä. Ei ole siis välttämättä järkevää mainostaa omaa parturikampaamoa koko suomen alueella, jos ei ole odotettavissa että asiakkaat päättävät matkustaa kovin pitkän matkan saapuakseen konkreettisesti paikalle. Jos taas kyseessä on verkkokauppa, koko suomen pitäminen mainosnäyttöjen alueena voi olla hyvinkin kannattavaa. Mainonnan hinnat ja toimivuus voi myös vaihdella suuresti alueista toiseen, jonka vuoksi ei kannata tehdä ainakaan mitään turhia ennakko-oletuksia alueellisesta tehokkuudesta.
Mikäli mainostajan toiminta yltää suomen rajojen ulkopuolella, tarjoaa Google-mainonta todella hyvät mahdollisuudet tavoittaa potentiaalista kohdeyleisöä myös ulkomailta. Etenkin kun hakukonenäkyvyyttä voi olla todella haastava saavuttaa ulkomailla. Samalla kuitenkin myös kilpailu eri toimijoiden kovenee ja kielimuuri asettaa omat haasteensa mainonnan osuvuudelle. Oikein tehtynä ulkomailla mainostaminen on loistava tapa lisätä tunnettuutta ja myydä tuotteita myös Suomesta käsin.
Ulkomaille mainostaessa kannattaakin ottaa jokin tietty maa tai alue haltuun kerrallaan, eikä yritä yhdellä kertaa mainostaa koko maapallon läpi. Tällöin koko mainosbudjetti kuluu turhaan bottien ja muiden turhien klikkausten seurauksena. Mainonnan tehokkuutta seuratessa pääsee nopeasti perille siitä, mistä mainosnäyttöjä ja klikkauksia tulee ja tuleeko niiden mukana haluttuja tuloksia.