Hakukoneoptimointi on avain sivustosi löydettävyyteen.

Hakukoneoptimointi eli search engine optimization (SEO) tarkoittaa sitä, että verkkosivustoa optimoidaan erilaisilla toimenpiteillä niin, että sen sijoittuminen esimerkiksi Googlen hakutuloksissa paranee. Hakukoneiden kautta verkkosivuille saapuva liikenne on yritykselle arvokas väylä tavoittaa asiakkaita, sillä se ei itsessään maksa mitään. Ihmiset ovat hyvin tottuneita käyttämään hakukoneita ja lähes jokainen tuotteen tai palvelun haku netistä alkaa hakukoneen kautta. Hyvä hakukonesijoitus lisää myös yrityksen uskottavuutta.

Sijoitukset hakukoneiden tuloksissa muuttuvat jatkuvasti ja kilpailu parhaista sijoituksista on kovaa. Jos yrityksen verkkosivustolle ei ole tehty minkäänlaista hakukoneoptimointia, on sen lähes mahdotonta sijoittua kovin korkealle esimerkiksi Googlen hakutuloksissa. Tämän vuoksi yritykset panostavat hakukoneoptimointiin.

Preonin tarjoamia hakukoneoptimoinnin palveluita ovat:

  • Hakukoneoptimointi
  • Konversio-optimointi
  • Sisällöntuotanto
  • Backlinkkien rakennus
  • Hakusanakartoitus
  • Kilpailijaseuranta
  • Sivuston nopeuden optimointi

Hakukoneoptimointi on jatkuva prosessi.

Parhaaseen lopputulokseen usein päästäänkin toteuttamalla jatkuvaa hakukoneoptimointia sekä tuottamalla aidosti ihmisiä kiinnostavaa sisältöä. Onnistunut hakukoneoptimointi vie usein paljon aikaa, mutta tässä asiassa kannattaa olla kärsivällinen. Tulokset tulevat usein näkyviin vasta ajan kuluessa.

Onnistunut hakukoneoptimointi on monesti maksettua markkinointia parempi tapa tuoda sivustoille liikennettä. Maksetun mainonnan avulla hankittu liikenne kuitenkin lisää sivuston sijoittumista myös orgaanisissa hakutuloksissa, koska sivustojen kävijämäärät ovat yksi niistä sadoista kriteereistä, joilla esimerkiksi Google järjestää hakutulokset. Orgaanisen haun kautta tapahtuviin tuloksiin vaikuttavat kuitenkin ennen kaikkea sivulta löytyvä sisältö, viittaukset ja backlinkit muilta sivustoilta sekä monet muut seikat.

Ota yhteyttä

ISE 2024