Display-mainonta on digitaalisen markkinoinnin muoto, jossa mainoksia näytetään verkkosivustoilla, mobiilisovelluksissa ja muilla digitaalisilla alustoilla. Tämä mainonnan muoto perustuu visuaalisiin elementteihin, kuten kuvien, grafiikan, animaatioiden ja videoiden käyttöön mainoksissa.

Tavallisesti display-mainonta käyttää bannerimainoksia, tekstiä sekä kuva- ja videomainoksia, jotka näkyvät verkkosivustojen eri osissa, kuten sivujen ylä- tai alareunoissa, sisältöalueella tai sivupalkissa. Nämä mainokset voivat olla kohdistettuja tiettyyn yleisöön tai tiettyyn sisältöön perustuen käyttäjän verkkokäyttäytymiseen ja demograafisiin tietoihin.

Display-mainonta voi tapahtua eri mainosverkostojen kautta, esim. Google Display -verkosto tai Facebookin mainosverkosto. Mainostajat voivat valita tarkkoja kohdeyleisöjä ja asettaa budjetin mainosten näyttämiseen. Tämä mainonnan muoto tarjoaa mahdollisuuden brändin näkyvyyden lisäämiseen, tuotteiden tai palveluiden markkinoimiseen sekä liikenteen ohjaamiseen omille verkkosivuille.

Display-mainonnan tehokkuus riippuu useista eri tekijöistä, kuten mainosten laadusta, kohdistamisesta, käyttäjien sitoutumisesta sekä kampanjan seurannasta ja optimoinnista.

Avainsanat:

ISE 2023