Ecosia on hakukone, joka on suunniteltu edistämään ympäristönsuojelua ja kestävää kehitystä. Se toimii samoin kuin monet muut hakukoneet, mutta eroaa siinä, että se käyttää suurimman osan mainostuloistaan puiden istuttamiseen ympäri maailmaa.

Ecosia perustettiin Saksassa vuonna 2009. Sen tavoitteena on auttaa hidastamaan ilmastonmuutosta ja torjumaan metsäkadon vaikutuksia. Kun käyttäjä tekee haun Ecosialla, osa hakutuloksissa esitettyjen mainosten tuloista käytetään puiden istuttamiseen.

Ecosia on tehnyt yhteistyötä eri puukauppojen ja järjestöjen kanssa. Se on ilmoittanut istuttaneensa miljoonia puita eri puolille maailmaa, kuten Brasiliaan, Etiopiaan, Madagaskarille ja Indonesiaan.

Käyttäjät voivat asentaa Ecosian selaimensa oletushakukoneeksi tai käyttää sitä selaimen laajennuksena. Tämän avulla he voivat tukea ympäristönsuojelua jokaisella haullaan. Ecosia tarjoaa myös läpinäkyvyyttä tulojensa käytöstä ja julkaisee säännöllisesti raportteja siitä, kuinka paljon rahaa on käytetty puiden istuttamiseen ja mihin ne on ostettu.

Kts. myös hakukoneet

Avainsanat:

ISE 2023