Google Search Console on ilmainen online-työkalu, jonka Google tarjoaa verkkosivustojen omistajille ja ylläpitäjille. Tämä työkalu mahdollistaa verkkosivustojen suorituskyvyn seuraamisen hakukoneissa, erityisesti Google-haussa. Google Search Console tarjoaa tärkeitä tietoja ja työkaluja verkkosivuston näkyvyyden, hakuliikenteen ja hakukoneoptimoinnin parantamiseen.

Google Search Console tarjoaa muun muassa seuraavia tärkeitä toimintoja ja tietoja:

  • Hakukoneindeksoinnin tila: Search Consolesta voi tarkistaa, kuinka monta sivua Google on indeksoinut verkkosivustolta sekä pyytää Googlea indeksoimaan tiettyjä sivuja.
  • Suorituskykyraportit: Tietoja siitä, kuinka usein verkkosivusto näkyy Google-haussa, mitkä hakusanat tuovat kävijöitä sivustollesi ja mitkä sivut ovat suosituimpia.
  • Virheraportit: Työkalu kertoo sivuston mahdolliset virheet, kuten rikkoutuneet linkit ja indeksointiongelmat, jotka saattavat vaikuttaa sivuston suorituskykyyn hakutuloksissa.
  • Käyttäjäystävällisyysraportit: Onko sivusto esimerkiksi mobiiliystävällinen ja täyttääkö se Googlen suositukset sivustojen suhteen.
  • Tiedot takaisinlinkityksistä: Lista verkkosivustoista, jotka linkittävät kyseiselle verkkosivustolle ja mitkä sivut saavat eniten takaisinlinkityksiä.

Avainsanat:

ISE 2023