iPaaS (integration Platform as a Service) on pilvipalvelu, joka tarjoaa välineitä ja palveluita erilaisten sovellusten, tietojen ja prosessien integroimiseen. iPaaS on suunniteltu helpottamaan järjestelmien välisen viestinnän, tiedon siirtämisen ja prosessien automatisoinnin hallintaa.

iPaaS on erityisen hyödyllinen organisaatioille, jotka käyttävät useita erilaisia ohjelmistoja ja palveluita, kuten CRM-järjestelmiä, taloushallinnon ohjelmistoja, sosiaalisen median alustoja ja muita sovelluksia, jotka tarvitsevat keskinäistä yhteistoimintaa.

iPaaS-palvelut tarjoavat yleensä seuraavia ominaisuuksia:

  • Yhdistäminen ja integrointi: iPaaS mahdollistaa eri järjestelmien, sovellusten ja tietovarastojen yhdistämisen. Se voi integroida pilvisovelluksia, paikallisia järjestelmiä, tietokantoja ja muuta.
  • Tiedonsiirto ja transformaatio: iPaaS mahdollistaa tiedon siirtämisen eri järjestelmien välillä ja sen muokkaamisen tarvittaessa. Se voi esimerkiksi muuntaa tiedon yhdestä muodosta toiseen tai rikastaa sitä tarvittavilla tiedoilla.
  • Automaatio: iPaaS-palvelut tukevat prosessien automatisointia, mikä voi sisältää liiketoimintalogiikan määrittämistä ja ajastettuja tehtäviä.
  • Valvonta ja hallinta: iPaaS tarjoaa työkalut integraatioiden valvontaan ja hallintaan. Integraatioita voidaan seurata ja mahdollisiin ongelmiin voidaan reagoida nopeasti.
  • Turvallisuus: iPaaS-palvelut pyrkivät tarjoamaan turvalliset ja suojatut integraatiot, mukaan lukien tietoturvaominaisuudet, kuten pääsynhallinta ja salaus.

Kts. myös pilvipalvelu, FaaS, IaaS, PaaS, SaaS, SECaaS, XaaS

Avainsanat:

ISE 2023